home De eik als boom Eik en mens De eik inspireert Eropuit en zelf doen Ook dat nog
Identiteitskaart van de eik   Hotel zomereik   Bomenkringloop   Knoteiken   Levend erfgoed   Reizende eiken   Educatief pakket    

Educatief pakket

 

De studenten lerarenopleiding aan de Xios Hogeschool in Hasselt maakten voor de Duizendjarige Eik en omgeving een educatief pakket. Er is een pakket voor de eerste en tweede graad van het Lager Onderwijs, dat kan je hier gratis downloaden.

Heb je toch nog extra informatie nodig, blader dan eens door deze website of contacteer ons via info@rllk.be of tel 011 78 52 59. Veel plezier!

 

Educatief pakket Duizendjarige Eik - Eerste graad LO

Kinderen van de eerste graad zijn vooral bezig met beleven en ontdekken van de natuur. Verschillende thema's zijn hier afgebakend in afwisselende en uitdagende opdrachten waaruit de leerkracht zelf een selectie kan maken. Zo kunnen de kinderen op ontdekkings- en belevingstocht gaan aan de Duizendjarige Eik. 

Download dit pakket

 

 

Educatief pakket Duizendjarige Eik - Tweede graad LO

Het pakket is opgedeeld in drie thema's. De leerkracht kiest zelf welk thema hij/zij wil aanbieden aan de leerlingen en kan naar eigen keuze variatie aanbrengen in de uit te voeren opdrachten.

1. Ecologische samenleving om kennis te maken met de natuur in en rond de eik.

2. Gebruik en tradities om de geschiedenis van de Duizendjarige Eik en het gebruik van eikenhout te ontdekken.

3. Behoud en bescherming, waarbij de kinderen kennismaken met de boomchirurg en zich bewust worden van het belang van natuurbescherming.

Download dit pakket

 

 

Achtergrondinformatie

 

Klik hier voor de infoborden en grondplanInfoborden aan de Duizendjarige Eik

Hier vind je de pdf's van het grondplan en alle infoborden aan de Duizendjarige Eik en in de omgeving. Zo kan je je bezoek optimaal voorbereiden. Op het domein staan ook heel wat interactieve educatieve panelen, die je kan integreren in je lessen of het bezoek.

 

 

 

 

Klik hier voor de knoteikenhandleidingKnoteikenhandleiding

Knoteiken zijn een snoeivorm van eiken, en kwamen vroeger veel voor in de streek van Lummen, Halen en Beringen. In deze handleiding ontdek je er alles over en leer je hoe je ze kan beheren.

 

 

 

 

 

 

 


Copyright Monique Bogaerts

 

Het domein van de Duizendjarige Eik ligt langs de N725 Lummen-Meldert. Volg vanuit Lummen richting Meldert/Tessenderlo (N725). Even na de brug over de snelweg vind je aan de rechterkant het domein van de Duizendjarige Eik.

 

Domein van de Duizendjarige Eik

Dikke Eikstraat, 3560 Lummen.

Meer info krijg je ook bij Toerisme Lummen.


 
logo RLLK copyright RLLK Design Just Catch Up CMS NettoolS Europese Unie Vlaanderen Provincie Limburg VCM